آیا نگه داشتن ادرار خطرناک است؟
به گزارش انجمن گیگابلاگ، متخصصین کلیه و مجاری ادراری درباره نگه داشتن ادرار و تبعاتی که این کار برای سلامت بدن دارد توضیحاتی داده اند که در ادامه می خوانید.
حتما برای شما هم پیش آمده که در شرایطی مجبور شده باشید به حس شدید خود برای دستشویی رفتن بی اعتنایی کنید. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا به آنالیز عوارض نگه داشتن ادرار برای بدن می پردازیم.
عوارض نگه داشتن ادرار برای بدن
مثانه انسان حجم مشخصی از ادرار را می تواند در خود جای دهد و به تدریج که پر می گردد، پیغامی را به اعصاب و مغز می رساند که باید منقبض گردد و اینجاست که فرد حسِ اولیه ادرار را پیدا می نمایند و اگر بیمار ادرار نکند، فشار بیشتر و بالاتر می رود و مثانه منقبض تر می گردد.
به خاطر همین اگر به سیگنال های بدن، اعتنا نکنیم، به کلیه ها منتقل می گردد و برای کلیه مشکلاتی را ایجاد می نماید و از همه مهم تر خطر عفونت ایجاد می گردد. جریان طبیعی ادرار برای جلوگیری از عفونت ضروری است تا محیط مناسب برای رشد میکروب ها نباشد هر چی ادرار بیشتر نگه داشته گردد عفونت ادراری نیز بیشتر می گردد.
طبق نظر متخصصین، از نگه داشتن ادرار تا حد امکان باید جلوگیری گردد. افرادی که آب کمتری مصرف می نمایند، هم خطر سنگ کلیه را بیشتر می نمایند و در درازمدت باعث اختلال در هماهنگی اعصابِ مثانه می گردد.
آیا دفع ادرار زمان خاصی دارد؟
ادراری که در بدن افراد فراوری می گردد، به حجم مایعات مثل آب و غیره بستگی دارد. از این رو، افرادی که مایعات بیشتری مصرف می نمایند، بیشتر احتیاج به دفع ادرار دارند؛ اما بیشتر از شش یا هفت بار احتیاج غیرطبیعی در نظر گرفته می گردد که البته دلایل مختلفی دارد. در طول شب هم بیشتر از یک الی دو بار غیرطبیعی در نظر گرفته می گردد.
افرادی که در شب هنگام خواب به دفع ادرار احتیاج پیدا می نمایند بیشتر از یکی الی دو بار غیرطبیعی است و دلیل های مختلفی مثل بزرگی پروستات در آقایان و مصرف مایعات قبل از خواب، رژیم پر نمک، کیفیت خواب، استرس و… دارد. خود بیدار شدن از خواب برای برطرف ادرار طبعات زیادی دارد، چراکه باعث خواب آلودگی فرد و بهم خوردن فشارخون و خواب طبیعی فرد می گردد.
خطر در کمین بچه ها
بچه ها چهار و پنج ساله که خیلی دستشویی را نگه می دارند می تواند مشکل زا باشد، مخصوصا در دختران، که می تواند زمینه ساز عفونت ادراری یا برگشت ادرار در کلیه ها گردد. بنابراین باید سریعا تخلیه ادرار انجام گردد.
نگه داشتن ادرار عوارض دارد اما به شدت خیلی زیادی شاید بروز پیدا نمی نماید و در مدت کوتاه اگر درد شدیدی در مثانه ایجاد شد باید به دکتر مراجعه نمایند. با نگه داشتن دستشویی، جداره مثانه بزرگ می گردد و منقبض تر می گردد و فشار زیادی وارد و ادرار، بیشتر می گردد از این رو، اکیدا توصیه می گردد که این کار را انجام ندهید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خنده دار ترین دلایل طلاق در دنیا را بخوانید.منبع: پیام دلتا