جاهای دیدنی شهرستانی شهریار در تهران

به گزارش انجمن گیگابلاگ، شهرستان شهریار، شهرستانی است در غرب استان تهران است. مرکز آن شهر شهریار است که قبلاً علیشاه عوض گفته می شد.

جاهای دیدنی شهرستانی شهریار در تهران

این شهرستان با جمعیتی بالغ بر 744٬210 نفر دوازدهمین شهرستان پرجمعیت ایران محسوب می گردد. این شهرستان به نگین سرسبز غرب تهران نیز مشهور می باشد و در این شهرستان انواع میوه ها کشت می گردد.

بعلاوه اصلی ترین شغل و قدیمی ترین شغل مردم این شهرستان باغداری و در کنار آن کشاورزی است، باغ های سرسبز شهریار به علت خاک حاصلخیز این شهرستان از گذشته زبانزد مردم منطقه غرب استان تهران بوده است. در ادامه همراه تاپ دنیاگرد باشید تا با تماشای های شهریار بیشتر آشنا شوید.

آتشکده تخت رستم

ﺗﺨﺖ رستم ﻧﺎﻡ ﻳﻜﻰ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺯ ﺁﺗﺸﻜﺪﻩ ﻫﺎﻯ ﻋﻬﺪ ﺳﺎﺳﺎﻧﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﻗﻴﻘﺎ ﺩﺭ ﺟﻨﻮﺏ ﻏﺮﺑﻰ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﺷﻬﺮﻳﺎﺭ ﺩﺭ ﻛﻨﺎﺭ ﺭﻭﺳﺘﺎﻯ ﻗﺠﺮ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺗﺨﺖ ﺭﺳﺘﻢ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﻧﺎﻡ ﻛﻮﻫﻰ ﺍﺳﺖ ﻣﺨﺮﻭﻃﻰ ﺷﻜﻞ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺳﻨﮓ ﻫﺎﻯ ﺁﺗﺸﻔﺸﺎﻧﻰ ﺩﺭﺳﺖ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺩﺍﻣﻨﻪ ﻭ ﻧﻮﻙ ﻗﻠﻪ ﺁﻥ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﻌﻤﺎﺭﻯ ﺍﻯ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺗﺨﺘﮕﺎﻩ ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻰ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﻋﻠﺖ ﺍﺯ ﺩﻳﺮﺑﺎﺯ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺗﺨﺖ ﺭﺳﺘﻢ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ. ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻪ ﻛﺎﺭ ﺭﻓﺘﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺳﻨﮓ ﻭ ﻣﻼﺕ ﮔﭻ ﺳﻨﺘﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﺳﺎﺳﺎﻧﻰ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻧﻮﻉ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺩﺭ ﺳﺎﺧﺖ ﺑﻨﺎﻫﺎﻯ ﻣﻬﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻰ ﻛﺮﺩﻧﺪ.

تپه جوقین شهریار

اگر در جستجوی جایی هستید که بتوانید به همراه خانواده چند ساعتی را به دور از شلوغی شهرها و مسائل آرامش داشته باشید، تپه جوقین انتخاب خوبی است. تپه جوقین نمایان گر یک معماری جالب می باشد. این تپه شبیه به یک قلعه است که به مرور زمان فرسایش یافته و به شکل امروزی خود در آمده است. برای تماشا تپه جوقی باید به روبه روی شهرداری وحیدیه مراجعه نمایید.

پیشینه دقیق تپه جوقین تعیین نیست اما از آثار به دست آمده از حفاری هایی که در اطراف این تپه انجام شده، تعیین شد که قلعه نظامی بوده و مربوط به دودمان ساسانیان می باشد. بد نیست بدانید که بومیان تپه جوقین را با نام قلعه یزدگرد سوم نیز می شناسند.تماشای های شهریار

دشت شقایق

طبیعت بکر دشت شقایق یکی از زیباترین جاهای تماشای شهریار است. دشتی وسیع با گل های شقایق، که با تماشا زیبایی منحصربه فردش، احساس رهایی و سبکی بودن در طبیعت را با تمام وجود درک خواهید کرد. دشت شقایق های وحشی، از دشت های شقایق نادر دنیا، واقع در دامنه جنوبی کوه های جارو است. اگر نیمه اردیبهشت ماه به دامنه کوه ها و تپه های زیبای اخترآباد ملارد سری بزنید، قرمزی خیره کننده شقایق ها را از کیلومترها دورتر، می توانید ببینید. دشتی با وسعت 500 هکتار با زیباترین شقایق های وحشی که یکی از مجذوب کننده ترین قاب های طبیعت را به رخ می کشد. غیر از دشت شقایق، 30 رشته قنات و بسیاری آثار باستانی و تاریخی دیگر در این منطقه وجود دارد. دشت شقایق در 40 کیلومتری غرب شهریار و 25 کیلومتری جنوب غربی شهر صفادشت واقع شده است.

قلعه دهشاد

قلعه دهشاد در روستایی به همین نام، در 10 کیلومتری شرق شهریار و در محدوده شهر باغستان واقع است، این قلعه با قدمت بیش از 200 ساله خود یکی از قلعه های متعدد شهرستان است، این قلعه به سبک معماری اوایل دوره قاجار ساخته شده و ابعاد آن 100 در 100 متر به شکل مربع است و در چهار گوشه آن برج دیدبانی قرار گرفته است.

مقبره بابا محمود

برج مقبره بابامحمود بنائی است که یکپارچه از خشتهائی برآمده و شکل هندسی آن استوانة مایل به مخروطی است که قطر خارجی قاعده آن 5/10متر است و هرچه بالاتر میرود از قطر آن کاسته میگردد. بنا فاقد پوشش است، و پیدا نیست از چه تاریخی پوشش آن فرو ریخته است. بنای مدور برج مقبره با ارتفاع بیش از 15 متر از سطح زمین با مصالح خشت و گل ساخته شده است . در داخل بنا محرابی به سمت قبله ساخته شده که از سطح زمین حدود 5/1 متر ارتفاع دارد .این بنادر دورۀ سلجوقی ساخته شده است .

قره تپه شهریار

از لحاظ باستان شناسی شهریار را عمدتا با محوطه معروف قره تپه می شناسند. این تپه در سال 1956 به وسیله برتون بروان از موزه لندن مورد مطالعه و اقدام به حفر گمانه های آزمایشی کرده و در سال 1979نتیجه آن را به چاپ رسانید . در حفر گمانه ها تعدادی ابزار سنگی ، تیغه های فلینت ، مهره سرودک و تعدادی ظروف منقوش سفالی را ضمن کاوش بدست آورد ولی در آنالیز های همه جانبه و مطالعه سفالهای سطح تپه قدمت این تپه به هزاره های چهارم و پنجم پیش از میلاد می رسد.

امامزاده بی بی سکینه

امامزاده بی بی سکینه دختر گرامی امام موسی کاظم (ع) و خواهر بزرگوار امام رضا (ع) می باشد که در 40 کیلوتری غرب شهریار در کنار جاده ترانزیتی ملارد- اشتهارد و در دهستانی به نام بی بی سکینه واقع است. این امامزاده با توجه به کرامات فراوانش و صفا و معنویتی که در آن موج میزند از گذشته های دور مورد توجه مردم بوده و از آن در کتب قدیمی نام برده شده است. همکنون هرساله پذیرای بیش از یک میلیون نفر زائر از سراسر کشور است.

ساختمان اصلی بقعه با نمای خارجی سنگ، فضای داخلی به طور کامل آینه کاری بوده و بسیار اعجاب بر انگیز است. ضریح آن نقره ای و طلا کوب بوده و گنبد کاشی و دو گلدسته دارد.

منبع: گردشبان

به "جاهای دیدنی شهرستانی شهریار در تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاهای دیدنی شهرستانی شهریار در تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید