اگزما: علت، علایم و راهکارهای طب سنتی برای درمان خانگی اگزما

به گزارش انجمن گیگابلاگ، خوردن عرقیات گیاهی با طبع سرد و استعمال موضعی روغن زیتون یا روغن حیوانی از راهکارهای طب سنتی برای درمان خانگی اگزما است.

اگزما: علت، علایم و راهکارهای طب سنتی برای درمان خانگی اگزما

اگزما ( eczema) یکنام کلی است که به قرمزی و التهاب ناشی از برخی بیماری های خاص پوستی با منشاء ناشناختهاطلاق میشود. در پی ابتلا به اگزما یا درماتیت پوستی، پوست دچار التهاب، خارش و تحریکمیشود و به نظر میرسد که اغلب روی صورت، دستها و پاها به وجود می آید اما میتواند رویهر نقطه دیگری از بدن نیز ایجاد شود و گاه به شکل تاول، جوش چرکدار، کورک و بثوراتچرکی پوست خودنمایی میکند. در این مطلب با علت، علایم و شیوه های درمان خانگی اگزماآشنا شوید.

علایم و نشانههای اگزما

از مهمترین علایم و نشانه های اگزما قرمزی پوست، التهاب و بادکردگی،بروز تاول، خارش و سوزش و پوسته پوسته شدن پوست است، همچنین اغلب اوقات این علایم درهنگام شب بدتر و وخیمتر میشوند.

به طور کلی اگزما در شکل حاد خود به صورت قرمزی و ورم پوست،تاولهای ریز و گرمی شدید بروز میکند. اگر تاولها بترکد، سطح مرطوب و سردی ایجاد میشودو ترشحی بیرنگ و جزیی تراوش میکند. که در صورت انباشته شدن در سطح پوست، کبره هایپوستی ایجاد میکند. در تمامی مراحل بیماری اگزما، پوست خارش دارد و هنگامی که سطحپوست مرطوب است، خاراندن و خراشیدن موضع، نه تنها سبب عفونت میشود، بلکه مرحله خشکشدن و پوست اندازی را به تاخیر میاندازد .

علت اگزما چیست؟

نظریه های گوناگون پزشکی، زمینه های ارثی و ذاتی را برای بروزانواع حساسیت های پوستی، از جمله اگزما موثر میدانند. سایر علل ایجاد کننده اگزما بهطور خلاصه عبارتند از :

  • حساسیت های تغذیهای
  • استرس و فشارهای عصبی
  • آب و هوا (سردی یا گرمی بیش از حد هوا و خشکی هوا)
  • ضعف سیستم ایمنی بدن
  • واکنش های حساسیتی به برخی مواد آرایشی و بهداشتی مانند انواعصابونها، عطر، کرمها و لوازم آرایشی
  • حساسیت به فلز
  • تماس زیاد با کارهای رطوبت دار، مواد پاک کننده، روغن و چربی،حالل ها و غیره در خانه و محل کار

در مجموع میتوان گفت علت واقعی اگزما، ناتوانی بدن دردفع سموم از طریق راههای خروجی است؛ در واقع مواد زائد از طرق مدفوع، ادرار، تنفساز ریه ها و نیز از منافذ پوست با عرق کردن خارج میشوند و چنانچه این مواد به درستیدفع نشوند، منافذ پوست برای دفع سموم مجبورند کار بیشتری انجام دهند. اگر منافذ پوستنتوانند وظیفه عادی خود، یعنی سمزدایی را انجام دهند، عرق سرشار از مواد بیماریزاشده و به پیدایش بیماریهای پوست مانند اگزما، آکنه، کورک و سایر بثورات پوستی میانجامد.سوخت و ساز ناقص و ضعیف بدن، یبوست، کمبود مواد مغذی، استرسها، ناکامیها و سایر هیجاناتمنفی از دیگر عوامل بروز اگزماهای پوستی هستند. درمان کردن بیماریهای قبلی اگزما باداروهای سرکوبگر نیز در بسکمک از موارد قویترین علت جانبی بروز اگزماست .

روشهای درمان خانگی اگزما در طب سنتی

روشهای>

  • خوردن عرقیات گیاهی با طبع سرد

خوردن عرقیات گیاهی خنک مانند کاسنی، بید و شاهتره در بهبودو درمان اگزما مفید است .

  • خوردن بذرهای گیاهی با طبع سرد

مقداری تخم خیار، تخم کاهو، تخم کاسنی و تخم خرفه را به مقدارمساوی با هم مخلوط کرده و به طور کامل آسیاب کنید تا به شکل پودر در آید. روزی یک قاشقچایخوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و سر لیوان را پوشانده و بگزاریدتا نیم ساعت لعاب بیاندازد، سپس میل نمایید .

  • انجام حجامت

انجام حجامت عام و بعد از یک ماه حجامت ساقین از روشهای درماناگزما با طب سنتی است .

  • شستشوی پوست با سرکه

یکی از راهکارهای درمان خانگی اگزما، شستشوی پوست با سرکه بهمدت 7 روز است .

  • هیله سیاه + عسل

خوردن گیاه دارویی هلیله سیاه نیز برای درمان اگزما مفید است،به این منظور یک واحد هلیله سیاه را بایستی با 5 واحد عسل ترکیب کرده و مصرف نمایید .

  • آب انار

همانند درمان خانگی کهیر، خوردن انار یا آب انار به مدت 40روز نیز از دیگر راههای توصیه شده در طب سنتی برای درمان خانگی اگزما است .

  • استعمال روغن حیوانی

استعمال روغن حیوانی که تازه به دست آمده باشد، به ویژه روغنیکه فقط از کره شیر گاو تهیه شده است، برای درمان اگزما خشک مفید بوده، به این منظورناحیه دچار اگزما را را با این ترکیب شستشو دهید. این کار باعث کاهش خارش نیز خواهدشد .

  • شستشو با جوشانده زیتون تلخ

یکی دیگر از روشهای درمان خانگی اگزما شستشوی محل زخم اگزمابا جوشانده رقیقی از زیتون تلخ است. روزانه دوبار از این محلول برای شتستشوی ناحیهمورد نظر استفاده کرده و سپس آن را زود خشک کنید .

  • مرطوب نگه داشتن محیط

مرطوب نگه داشتن هوای محیط نیز در کاهش عوارض اگزما مفید است،به این منظور میتوانید هوای منزل را با دستگاه های مرطوب کننده، مرطوب نگه دارید .

  • استعمال موضعی روغن زیتون

مقداری روغن زیتون را به پوست خود بمالید و پس از چند دقیقهآن را با یک شامپوی ضدآلرژی بشویید تا تاثیر بگذارد .

  • کمپرس سرد

در اگزمای حاد، استفاده از کمپرس سرد یا سرد مرطوب مفید است.برای این کار، موضع اگزما را به کمک یک تکه پارچه نخی ضخیم بپوشانید و هر 2 ساعت، پارچهرا 15 تا 20 دقیقه با آب سرد خیس کنید. گاهی محل اگزما را باید به مدت یک هفته و 2بار در روز با استفاده از کمپرس آب سرد بانداژ کرد تا پارچه سردی خود را حفظ کند، البتهدر ابتدا ممکن است خارش یا درد شدیدتر شود اما پس از دقایقی، خارش و درد التیام می یابد .

به طور کی برای بهبود سریعتر اگزما و تاثیر بیشتر روشهایی کهبرای درمان خانگی اگزما آورده شد، لازم است اولا بیمار رژیم غذایی خود را اصلاح کردهو از مواد غذایی مقوی و سرشار از سبزیجات و میوه ها استفاده کند، همچنین از خوردن چای،قهوه، الکل، شکر، فراورده های آرد سفید و فست فودها دوری کند .

گردآوری: مجله اینترنتی انجمن گیگابلاگ

منبع: setare.com

به "اگزما: علت، علایم و راهکارهای طب سنتی برای درمان خانگی اگزما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگزما: علت، علایم و راهکارهای طب سنتی برای درمان خانگی اگزما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید