طرز تهیه بورانی لبو؛ غذای خوش رنگ پاییزی
به گزارش انجمن گیگابلاگ، لبو یکی از سبزیجات مفید پاییزی است که در آشپزی، کاربردهای بسیاری دارد. برای مثال، آیا تا به حال بورانی لبو را امتحان کرده اید؟ حتی دیدن عکس بورانی لبو هم بسیار اشتهابرانگیز است تا چه رسد به اینکه با این پیش غذای فوق العاده خوش طعم، زیبایی سفره خود را دوچندان کنید.به علاوه، شبیه طرز تهیه بورانی اسفناج یا طرز تهیه بورانی هویج، تهیه آن چندان زمان بر نیست. بنابراین، با خبرنگاران همراه باشید تا با هم طرز تهیه بورانی لبو را ببینیم و کمی درباره خواص این پیش غذای خوشمزه، صحبت کنیم.
طرز تهیه بورانی لبو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت | 5 ساعت |
مقدار سختی | کم |
بورانی لبو خوشمزه
برای تهیه انواع غذا با لبو، لبوهای کوچک تا میانه را انتخاب کنید و دقت داشته باشید که سطح لبوها لک یا زدگی نداشته باشد.
مواد لازم برای تهیه بورانی لبو
مواد لازم برای تهیه بورانی لبو برای 4 نفر در جدول زیر آمده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو | 2 عدد |
ماست چکیده | یک کاسه |
سیر | 2 حبه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
کنجد | یک قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | یک قاشق مرباخوری |
طرز تهیه بورانی لبو
طرز تهیه این بورانی خوشمزه به شرح زیر است:
- مرحله اول: لبوها را خوب بشویید و داخل قابلمه ای مناسب بریزید. به مقدار ای که روی لبوها را بگیرد، آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 4 تا 5 ساعت با حرارت میانه به طور کامل بپزند.
- مرحله دوم: پس از پخت لبوها، آن ها را از قابلمه خارج کنید و پوست آن ها را بگیرید. سپس، به شکل ریز، رنده کنید و اجازه دهید کاملا خنک شوند.
- مرحله سوم: سیرها را پوست بکنید و به شکل ریز رنده کرده و در ظرفی جداگانه با ماست مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه بورانی لبو، لبوهای رنده شده و خنک را به ترکیب ماست و سیر اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا ترکیبی یکدست و صورتی رنگ ایجاد شود. سپس، نمک و فلفل و نعنا و کنجد را اضافه کنید.
- مرحله پنجم: روی ظرف بورانی را با یک سلفون بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا به اصطلاحا بورانی استراحت کند و جا بیفتد.
برای تزئین بورانی چغندر قرمز می توانید از انواع سبزیجات یا تکه های لبو استفاده کنید و آن را در کنار عزیزان و دوستانتان نوش جان کنید.
طرز تهیه بورانی لبو با کشک
جالب است بدانید که بورانی لبو با کشک هم تهیه می شود و در خوانسار به آن کشک لبو می گویند. برای تهیه غذای محلی خوانسار، کافیست چغندرها را آب پز یا بخارپز کرده و با رنده ریز رنده کنید. سپس باید آن ها را خوب بکوبید و با مقدار مساوی کشک مخلوط کنید. در ظرفی جداگانه، کمی نعنا داغ با چاشنی زردچوبه درست کنید و روی کشک لبو بریزید. کشک چغندر شما آماده است.
البته این غذا در میان اهالی ساوه هم رواج دارد، اما آن ها به جای کوبیدن لبو، آن ها را به صورت مکعبی خرد می کنند و با مقداری کشک از قبل جوشیده و نعنای خشک مخلوط کرده و به عنوان یک غذای زمستانی مفید، مصرف می کنند. البته در این صورت هم بهتر است بورانی چغندر قرمز یا همان لبو برای چند ساعت در یخچال بماند تا مزه ها کاملا به خورد هم بروند.
خواص بورانی لبو
بورانی لبو با کشک به عنوان یک غذای گیاهی، گزینه ای مناسب برای رژیم های غذایی است. از مهم ترین خواص این غذای مفید پاییزی می توان به این موارد اشاره کرد:
- کشک چغندر این پیش غذای رژیمی، معده را شستشو می دهد و یک مسهل عالی برای کسانی است که از یبوست دائمی رنج می برند.
- اگر دچار مسائل قلبی عروقی هستید، باید بدانید که یکی از مهم ترین خواص بورانی ماست و لبو، کاهش کلسترول و چربی خون است و بنابراین نقش ویژه ای در سبد غذایی بیماران قلبی دارد.
- چغندر، حاوی مقادیر زیادی اسید فولیک و آهن است و جلوی کم خونی را می گیرد.
- کشک و چغندر این پیش غذای مفید، باعث بهبود گردش خون و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
- لبو حاوی مقادیر زیادی از عناصر کمیاب معدنی مانند پتاسیم، ید، گوگرد، آهن و مس است و به تولید گلبول های قرمز و حفظ سلامت عمومی سلول ها کمک می کند.
- از دیگر خواص خوراک لبو با کشک، از بین بردن لکه پوستی و مرض پیسی است. به علاوه، این ترکیب با ارزش، درد مفاصل و نقرس را کاهش می دهد.
البته، باید اشاره کنیم که هر بورانی خواص خود را دارد و بهتر است انواع آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید. به همین منظور، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه انواع بورانی را نیز مطالعه کنید.
منبع: اسنپ فود