با محله توانیر و میدان توانیر تهران بیشتر آشنا شوید
به گزارش انجمن گیگابلاگ، درست در قلب تهران، محله ای پنهان شده که نقطه شروع تاسیس شرکت توانیر بوده است. این محله به علت قرار گرفتن شرکت توانیر به نام محله توانیر شناخته می گردد. یکی از خیابان های معروف این محله نام خود را وامدار همین شرکت است که بعد از شهادت حسن عباسپور، وزیر نیرو در کابینه شهید محمدعلی رجایی، به خیابان عباسپور تغییر نام داد. بیمارستان مهم و مطرح دی در این خیابان واقع شده و بسیاری از پزشکان این بیمارستان خیابان عباسپور را برترین جا برای مطب خود انتخاب می دانند. توانیر یکی از محله های گران و کلیدی تهران است. دسترسی به محله بسیار آسان بوده، اما نیمی از آن در طرح زوج و فرد واقع شده است. توانیر سینما ندارد، اما یکی از بزرگ ترین بوستان های تهران یعنی بوستان نظامی گنجوی را در خود جای داده است. خیابان عباسپور و نظامی گنجوی از مهم ترین خیابان های این محله هستند.
محله توانیر کجاست؟
با رویت نقشه تهران و جست وجو در حوالی منطقه 6، حتما خیابان توانیر و محله توانیر را در جایی میان خیابان ولیعصر، بزرگراه کردستان و بزرگراه همت پیدا می کنیم. نیمی از توانیر در منطقه 6 و نیمی دیگر در منطقه 3 واقع شده است. البته بخش بزرگی از این محله در منطقه 6 واقع شده و به همین علت هم این محله را جزئی از منطقه 6 می دانند. آن بخش از محله که در بالای اتوبان همت است، جزئی از منطقه 3 و بخش پایینی اتوبان همت، به منطقهٔ 6 تعلق دارد.
این محله از شمال به خیابان برزیل شرقی، از غرب به خیابان اسدآبادی و از شرق به ولیعصر (عج) منتهی می شود. توانیر درست در قلب تهران قرار داشته و دسترسی اش به خیابان ها و شریان های اصلی مرکز بسیار آسان است. از جمله خیابان های مهم نزدیک به توانیر می توان به ولیعصر، ونک، گاندی، یوسف آباد و برزیل اشاره نمود.
همه آگهی های فروش مسکونی توانیر را اینجا ببینید
نقشه محله توانیر
در تصویر زیر، می توانید مرزبندی توانیر را با خیابان ها و محله های اطرافش مشاهده کنید. همان طور که می بینید، یکی از مرزهای محله، خیابان ولیعصر (عج) در شرق آن است. البته از قلم نیاندازید که در تقسیم بندی های شهری در نقشه های گوناگون، شاید مرزبندی این محله تفاوت داشته باشد. میدان توانیر یا میدان شهید عباسپور را هم در مرکز نقشه مشاهده می کنید.
تاریخچه توانیر
داستان شکل گیری این محله با یک موتور برق 110 ولتی که از خارج از کشور خریداری شد، گره خورده است. این موتور برق در سال 1279 هجری شمسی به ایران راه پیدا کرد و برای روشنایی حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در مشهد مورد استفاده نهاده شد. ورود موتور برق 12 اسب بخاری اولین جرقه برای تاسیس یک کارخانه برق در کشور را زد.
اولین کارخانه فراوری برق را یک بازرگان ایرانی به نام حاج حسین آقا امین الضرب در تهران تاسیس کرد. بعد از آن، پای واحدی به نام اداره روشنایی به شهرداری تهران باز شد. سال ها گذشت و تمام تهران و کشور چراغانی شد. تا اینکه در سال 1348 شرکت توانیر با مسئولیت توسعه تاسیسات فراوری، انتقال و عمده فروشی برق تشکیل شد.
پیشینه نام این محله به تاسیس شرکت توانیر در همان سال ها باز می شود. نام خیابان توانیر که خیابان اصلی محله محسوب می شود، در سال 1360 و در جریان بمب گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی به عباسپور تغییر کرد. حسن عباسپور تهرانی فرد وزیر نیرو در کابینه محمدعلی رجایی بود. او در 7 تیر ماه سال 1360 در دفتر حزب جمهوری اسلامی حضور داشت و در جریان بمب گذاری شهید شد. بعد از شهید شدن عباسپور تصمیم بر این شد که نام خیابان توانیر به عباسپور تغییر کند. امروز هم میدان توانیر تهران با نام رسمی میدان شهید عباسپور شناخته می شود.
امکانات محله
توانیر، مجموعه ای بزرگی از پزشکان را به دور خود جمع نموده است. علت به وجود آمدن این مجموعه هم مکانی جز بیمارستان دی نیست که در ابتدای خیابان توانیر واقع شده است. بیمارستان دی در سال 1369 به بهره برداری رسید و در سال 1370 فعالیت خود را شروع کرد. این بیمارستان به عنوان یکی از بیمارستان های مطرح فوق تخصصی در ایران شناخته می شود.
بخش قلب بیمارستان دی، زبانزد خاص و عام است. بعد از تاسیس بیمارستان دی، بسیاری از پزشکانی که در این بیمارستان مشغول به کار بودند، به ساخت وساز مطب در محله اطراف آن پرداختند. به عنوان مثال، مطب یکی از جراحان زبردست قلب در بیمارستان دی به نام دکتر محمد حسین ماندگار درست در خیابان عباسپور و روبروی بیمارستان دی واقع شده است.
اگر خیابان عباسپور را به سمت شمال طی کنید با مرکز آریتمی تهران هم روبرو خواهید شد. در این مرکز هم پزشکان متخصص قلب و جراح بیمارستان دی فعالیت می نمایند.
سرتاسر محله توانیر را خانه های ویلایی و آپارتمان های لوکس پوشانده و به همین علت هم بافت این محله کاملا مسکونی است. شیب محله زیاد است و به همین علت هم راستا مناسبی برای پیاده روی برای تمام گروه های سنی نیست. بنابراین اگر بیماری قلبی، مشکل زانو و پا درد دارید، هیچ وقت خیابان عباسپور و به طور کلی این محله را برای پیاده روی انتخاب نکنید.
این محله 7 پارک بزرگ و کوچک در خود جای داده است؛ اما مهم ترین پارک محله توانیر پارک نظامی گنجوی نام دارد. پارک نظامی گنجوی با مساحت بیش از 15 هزار هکتار درست در مرکز محله دیده می شود. بعلاوه پارک ساعی هم در نزدیکی این محله واقع شده است. ساکنان این محله می توانند با مراجعه به خیابان نظامی گنجوی مایحتاج روزانه خود را تامین نمایند. زیرا در این خیابان دو بازار روز به نام های بازار روز توانیر و بازار توانیر واقع شده است.
آکادمی ها، مراکز تفریحی و رستوران ها
محله توانیر، مراکز تفریحی زیادی ندارد. اصلی ترین مرکز تفریحی در این محله، همان پارک نظامی گنجوی است. این محله سینمایی ندارد و ساکنان آن برای تماشا فیلم های روی پرده سینما باید راه زیادی را تا یوسف آباد و ولیعصر (عج) طی نمایند.
یکی از معروف ترین آکادمی های موسیقی به نام آکادمی موسیقی کیوان ساکت در محله توانیر و در خیابان تختی واقع شده است. کیوان ساکت یکی از نوازندگان چیره دست تاز و سه تار است.
در خیابان پناه هم یک سالن بدمینتون برای ورزش دوستان وجود دارد که ساکنان محله در این سالن می توانند اوقات مفرحی را برای خود بسازند. از معروف ترین رستوران های این محله می توان به رستوران های زیر اشاره نمود:
- مزه
- خانجان
- بیست تیک
- رستوران ایتالیایی مورانو
قصد اجاره آپارتمان در توانیر را دارید؟ اینجا کلیک کنید
حمل ونقل عمومی در توانیر
با اینکه دسترسی به محله توانیر بسیار آسان است، اما در این محله مترویی وجود ندارد. به همین علت ساکنانی که قصد استفاده از مترو را دارند، باید با اتوبوس و تاکسی خود را به متروی حقانی یا به متروی میدان جهاد (فاطمی) برسانند.
نیمی از این محله در طرح زوج و فرد واقع شده است. بنابراین باید در عبور و مرور احتیاط کامل را رعایت نموده و طبق قانون هدایت و رانندگی رفت وآمد کنید. این محله با اینکه خط مترو ندارد، اما یک ایستگاه اتوبوس را به نام خود زده است. یکی از ایستگاه های خطوط تندروی راه آهن-پارک وی، توانیر نام دارد.
این محله از لحاظ حمل ونقل عمومی با تاکسی غنی است. سرتاسر این محله را تاکسی های خطی پوشانده اند. برای استفاده از تاکسی ها می توانید به ابتدای خیابان عباسپور و میدان توانیر مراجعه کنید. اگر هم قصد خروج از محله را دارید، ایستگاه تاکسی خیابان برزیل و پایانه تاکسیرانی میدان ونک نزدیک ترین انتخاب شماست.
عکس محله توانیر تهران
همان طور که گفته شد، بافت غالب توانیر را املاک لوکس و بیمارستان و مطب پزشکان شکل می دهد. البته بوستان بزرگ نظامی گنجوی هم از جذابیت های این محله به شمار می رود. در آلبوم زیر، تصاویری از این محله مرکز تهران را به همراه امکانات تفریحی و سکونتی مشاهده می کنید.
قبلی 1 از 19 بعدی
قیمت خانه در محله توانیر
توانیر یکی از محله های قدیمی منطقه 6 و 3 تهران به شمار میرود. بافت این محله مسکونی است و در آن ساختمان های اداری و تجاری زیادی دیده نمی شود. با مراجعه به سایت انجمن گیگابلاگ می توانید از قیمت های حدودی خانه در این محله آگاه شوید. در توانیر خانه های بالاتر از متراژ 100 متر به وفور دیده می شود.
اگر در پی خرید خانه در این محله هستید باید بدانید که در شهریور 1400 خانه های این محله اغلب از متری 35 میلیون تومان تا متری 75 میلیون تومان آگهی می شوند. البته خانه ها و آپارتمان هایی با قیمت های بسیار بیشتر یا کمی کمتر هم در آگهی ها به چشم می خورند. به طور مثال برای خرید خانه ای با متراژ 67 متر در تقاطع ولیعصر توانیر باید متری 35 میلیون تومان بپردازید. بعلاوه خانه ای با مساحت 380 متر در توانیر، متری 115 میلیون تومان آگهی می شود. توانیر با وجود قرارگیری در مرکز تهران در دسته محله های گران شناخته می شود. این محله در چند سال اخیر رشد بسیار خوبی داشته و نظر بسیار از سرمایه گذاران را به خود جلب نموده است.
برای خرید آپارتمان در توانیر، این آگهی ها را ببینید
خیابان های مهم محلهٔ توانیر
مهم ترین خیابان های محله، دو خیابان عباسپور و نظامی گنجوی هستند. خیابان عباسپور به علت نزدیکی به بیمارستان دی و حضور مطب های فراوان، معروفیت دارد. در خیابان نظامی گنجوی هم پارک نظامی گنجوی، سفارت بلغارستان و موسسه آموزش عالی بیمه اکو و دانشگاه علامه طباطبایی دیده می شود.
منبع: بلاگ دیوار