صندلی پنجم ایران در استانداردسازی فناوری نانو در دنیا

به گزارش انجمن گیگابلاگ، یک مقام مسئول در ستاد فناوری نانو با بیان اینکه پیروز به تدوین هفتمین استاندارد بین المللی نانو شدیم، گفت: ایران از نظر تعداد تدوین این استانداردها، صندلی پنجم دنیا را کسب کرد.

صندلی پنجم ایران در استانداردسازی فناوری نانو در دنیا

به گزارش خبرگزاری مالی ایران، دکتر علی بیت اللهی اظهار کرد: استاندارد یکی از مباحث مهم و زیرساخت های اصلی برای توسعه فناوری ها و تجاری سازی محصولات در سطح ملی و بین المللی به شمار می رود.

مشاور ارشد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در حوزه استاندارد با تاکید بر اهمیت استانداردسازی محصولات فناوری نانو گفت: خوشبختانه ایران در زمینه علم نانو رتبه چهارم دنیا را به خود اختصاص داده است؛ این صندلی بسیار خوب کشور در سطح بین المللی باعث شده است ایران به عنوان یک کشور پیشرو در زمینه علم نانو شناخته گردد و بتواند در زمینه استانداردسازی نیز اقدامات مهمی را به انجام برساند.

تدوین 107 استاندارد ملی در حوزه فناوری نانو / کسب رتبه سوم در استانداردهای ملی نانو

وی در مورد استانداردهای ملی فناوری نانو گفت: با کوشش ها و حمایت های گروه استاندارد و ایمنی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، تا به امروز 107 استاندارد ملی تدوین و تصویب شده است که بر اساس بسیاری از این استانداردها، محصولات فناوری نانو فراوری و به بازار عرضه می شوند.

وی تاکید نمود: از نظر تعداد استانداردهای ملی تدوین شده در حوزه فناوری نانو، ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا رتبه سوم را به خود اختصاص داده است و قبل از ایران دو کشور چین و انگلستان قرار دارند.

به گفته بیت اللهی، هدف ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در حوزه استانداردهای بین المللی، یاری به توسعه صادرات محصولات فناوری نانوی فراوری داخل است. به همین دلیل این ستاد، تا به امروز توجه ویژه ای به بحث تدوین استانداردهای بین المللی داشته است.

تدوین هفتمین استاندارد بین المللی در حوزه فناوری نانو

مشاور ارشد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در حوزه استاندارد با اشاره به آخرین استاندارد بین المللی که در تیرماه به تصویب رسید، خاطر نشان کرد: خوشبختانه اخیراً هفتمین استاندارد بین المللی تدوین شده با مسئولیت ایران در کمیته فنی 229 سازمان ایزو منتشر شد.

بیت اللهی ادامه داد: این استاندارد در ارتباط با فیلم های نانو کامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی مواد غذایی است که با همت تیمی از کشور ما شامل یک شرکت دانش بنیان، متخصصین دانشگاهی و کارشناسان گروه استاندارد و ایمنی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تدوین و منتشر شد.

وی با تاکید بر اینکه برای تدوین و تصویب این استاندارد بیش از سه سال کوشش و فعالیت انجام شد، گفت: این استاندارد روش ها و شاخص های ارزیابی خواص و کارایی این محصول را مشخص می نماید. باید در نظر داشت که تدوین این استانداردها شاخصی برای ارزیابی تمام محصولات از این نوع که در دنیا فراوری می شوند، نیز خواهد بود.

وی با اشاره به 6 استاندارد بین المللی که توسط ایران از سوی ستاد در کمیته فنی 229 سازمان ایزو به تصویب رسیده گفت: فناوری نانو - روش شناسی طبقه بندی و رده بندی نانومواد، فناوری نانو - ارزیابی کمی فعالیت نانوذرات نقره به وسیله آزادسازی مورامیک اسید از استافیلوکوکوس اورئوس، فناوری نانو - واژه نامه برای شاخص های علم، فناوری و نوآوری، فناوری نانو - ارزیابی سمیت آبی نانومواد ساخته شده در دریاچه های آب شور با استفاده از آرتمیا، فناوری نانو - نانومواد رسی - مشخص مشخصه ها و روش های اندازه گیری، فناوری نانو - مدیای فیلتر هوا حاوی نانوالیاف برای فیلتراسیون ذرات - مشخصه یابی، عملکرد و روش های آزمون، فناوری نانو - فیلم های نانوکامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی های غذایی با خواص نفوذناپذیری - ویژگی ها و روش های آزمون استانداردهای تصویب شده هستند.

تدوین استانداردهای بین المللی حوزه نانو

در ادامه بیت اللهی خاطر نشان کرد: خوشبختانه هم اکنون جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد استانداردهای بین المللی تدوین شده با مسئولیت کشورها، بعد از کشورهای ایالات متحده، کره جنوبی، ژاپن و انگلستان، در رتبه پنجم دنیا واقع شده است.

مشاور ارشد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به فرآیند تصویب یک استاندارد بین المللی بیان کرد: کمیته فنی 229 سازمان ایزو، 36 کشور عضو اصلی که دارای عضویت و حق رأی هستند و 18 کشور نیز به عنوان ناظر در این کمیته فنی و بدون حق رأی حضور دارند. برای تدوین یک استاندارد بین المللی، ابتدا نماینده رسمی یک کشور پیشنهاد خود را در کمیته فنی 229 سازمان ایزو ارائه و مطرح می نماید.

وی ادامه داد: در صورت تصویب این پیشنهاد، کار تدوین استاندارد شروع می گردد و جلسات متعددی به صورت حضوری یا اینترنتی برگزار و نظرات کشورها در استاندارد در حال تدوین اعمال می گردد. در نهایت پس از چند مرحله رأی گیری استاندارد تصویب و توسط سازمان ایزو منتشر می گردد. این فرایند در مجموع در حدود 3 تا 4 سال طول می کشد.

وی خاطر نشان کرد: تا به امروز 81 استاندارد بین المللی در کمیته فنی 229 منتشر شده که از این تعداد، کشور ما 7 استاندارد بین المللی را تدوین نموده است. همچنین 34 استاندارد بین المللی نیز در این کمیته در حال تدوین می باشد که 2 مورد از آنها با مسئولیت کشور ایران در حال تدوین می باشد.

بیت اللهی گفت: کوشش های کشور در این زمینه، به خاطر پیشرو بودن در توسعه علم و فناوری و پشتیبانی از توسعه محصولات بر اساس شاخص تدوین استانداردهاست. به همین دلیل امروز ما برای ورود محصولات به بازارهای بین المللی توجه ویژه ای به تدوین استانداردهای بین المللی داریم. خوشبختانه دانشمندان و فناوران ما در شرکت های دانش بنیان و از سوی دیگر متخصصان در حوزه تدوین استانداردهای ملی و بین المللی مشارکت خوبی در تدوین استانداردهای ملی و بین المللی دارند و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با تشکیل گروه استاندارد و ایمنی توانسته گام های خوبی را در راستای استاندارد سازی فناوری نانو بردارد.

بیت اللهی اضافه کرد: گروه استاندارد و ایمنی علاوه بر تدوین استانداردهای ملی و بین المللی، در سایر حوزه های مرتبط با استانداردسازی فناوری نانو از قبیل اندازه شناسی نانو، ایمنی نانو و گواهی دهی محصولات نانو اقدامات و فعالیت های متعدد انجام داده است که تشکیل و حمایت از شبکه ایمنی نانو ایران و همکاری با سازمان ملی استاندارد برای اجرای نشان نانو از جمله آنهاست.

منبع: اقتصاد ایران

به "صندلی پنجم ایران در استانداردسازی فناوری نانو در دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صندلی پنجم ایران در استانداردسازی فناوری نانو در دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید