مرکز تبادل کتاب تهران، هدیه ای برای اهل کتاب و مطالعه

به گزارش انجمن گیگابلاگ، مرکز تبادل کتاب محلی است که از مدتی پیش حرکتی بسیار جالب و پسندیده توجه زیادی را به خود جلب کرده است. فرصتی پیش آمد تا گفتگویی با مدیر این مجموعه داشته باشیم.

مرکز تبادل کتاب تهران، هدیه ای برای اهل کتاب و مطالعه

مرکز تبادل کتاب نام یک مجموعه فرهنگی است که این روزها با توجه به فعالیت متفاوت و خوبی که به راه انداخته، بسیار مورد توجه اهل کتاب و فرهنگ و همین طور نویسندگان قرار گرفته است. اگر تا به امروز به این مرکز سر نزده اید یا با فعالیت های این مرکز آشنا نیستید، با گزارش اختصاصی انجمن گیگابلاگ از این محل همراه باشید.

برای رفتن به این مرکز می توانید از وسایل نقلیه عمومی مثل خط بی آر تی آزادی - تهرانپارس یا مترو (ایستگاه تئاتر شهر) استفاده کنید. نشانی مرکز تبادل کتاب تهران، چهار راه ولیعصر، ابتدای خیابان مظفر شمالی است.

در اولین روزهای بعد از تعطیلات نوروز و شلوغی بازارهای کتاب سری به مرکز تبادل کتاب زدیم و با آقای بحرینیان، مدیریت جوان این مرکز، به گفتگو نشستیم که در ادامه می توانید توضیحات ایشان را در مورد فعالیت های این مرکز بخوانید.

مرکز تبادل کتاب، محلی برای مبادله کتاب های خوانده شده و بازگرداندن آن ها به چرخه استفاده است. برای این کار شرایط و سامانه ای طراحی شده تا افراد بتوانند کتاب های خود را تحویل دهند و بدون پرداخت هزینه و پس از گذشت مدتی، کتاب های دیگری انتخاب کنند. برای این کار قواعدی همانند قیمت گذاری از طریق خود شخص، تخفیف های متوالی، رویکرد الکترونیک و تحویل گرفتن کتاب از افراد درب منزل پیش بینی شده و می توان گفت در نوع خود اولین مرکز تبادل کتاب ساختاریافته در کشور است.

مرکز تبادل کتاب در ابتدای تابستان سال 1394 راه اندازی شد و تا به امروز مورد استقبال بسیاری از گروه های مرجع در حوزه کتاب و فرهنگ قرار گرفته است.

اهداف مرکز تبادل کتاب

1. مردم کتاب هایی در خانه هایشان انبار کرده اند که استفاده نمی شود، در واقع این کتاب ها کالاهایی فرهنگی هستند که از چرخه استفاده خارج شده اند. با شیوه تبادل کتاب، این کتاب ها به چرخه استفاده برمی گردند و در اختیار دیگران قرار می گیرند.

2. در مرکز تبادل کتاب تقریبا بیشتر کتب سالم هستند، ولی هزینه یک سوم تا یک دومی از مردم گرفته می شود که هزینه بالای کتاب در سبد خانوار را کاهش می دهد.

3. فضای مطبوع و خانوادگی ایجاد شده است که افراد بتوانند کتاب بخوانند و از فضا استفاده کنند. به عنوان مثال بخش کودک و نوجوان فضای بزرگی دارد که از سایر بخش ها جدا و مناسب استفاده بچه ها و مادرانشان است.

4. با مراکز فرهنگی فعال، مؤلفین، مترجمین، ناشران و فعالان حوزه کتاب همکاری کرده و با برگزاری رونمایی کتاب، نقد و بررسی آثار و... به یک قطب فعال و قلب تپنده حوزه کتاب تبدیل شود.

فرایند انجام کار

ساز و کار مرکز با حضور دو گروه مراجعه کننده رسمیت می یابد:

گروه اول کسانی هستند که کتاب هایشان را برای مبادله به مرکز می آورند و خودشان نیز آن را قیمت گذاری می کنند. این کتاب پس از ثبت در سامانه و برچسب گذاری، وارد چرخه فروش می شود و تا دو هفته به همان قیمت انتخاب شده از سوی شخص در معرض استفاده قرار می گیرد. اگر تا سرانجام دو هفته فروخته یا مبادله شد، شخص فروشنده با همان مبلغ می تواند از کتاب های دیگر موجود در چرخه فروش مرکز کتاب خریداری کند. حال اگر تا 2 هفته به فروش نرسید، در هفته اول بعد از آن با 30 درصد تخفیف در معرض فروش قرار می گیرد. اگر باز هم فروخته یا مبادله نشد، در هفته چهارم با 50 درصد قیمت در چرخه قرار می گیرد. یعنی هر کتاب حدبیشتر 5 هفته در چرخه فروش قرار خواهد داشت و در صورت عدم فروش بعد از آن فرد تا 72 ساعت فرصت دارد تا کتاب خود را پس بگیرد و در صورت عدم مراجعه با رضایت شخص، مرکز تبادل آن کتاب را به کتابخانه های منطقه ها محروم یا مدارس جنوب شهر که به کتاب نیاز دارند، اهدا خواهد کرد.

همچنین در مناسبت های خاص آیینی و علمی، مانند دهه فجر، اعیاد مذهبی، روز دانشجو و هفته کتاب، تخفیف های 70 درصدی برای اقشار خاص و در موضوعات مختلف اعمال می شود. پس از فروش کتب معادل ارزش ریالی تعیین شده به حساب کاربری شخص صاحب کتاب اعتبار اختصاص داده می شود تا بتواند از کتاب های موجود در مرکز بدون پرداخت هزینه خرید کند.

نوع دوم مراجعه کننده کسی است که کتابی برای عرضه ندارد و فقط برای خرید مراجعه کرده است. در این مرکز کتاب ها ارزان تر پیدا می شوند و کتاب هایی دیده می شود که شاید در بازار وجود نداشته باشد؛ بنابراین فرد چون کتابی نیاورده که اعتباری داشته باشد، باید هزینه تهیه کتاب را به صورت نقدی بپردازد. البته این هزینه هم به نسبت آنچه در بازار وجود دارد، بسیار پایین است.

در مرکز تبادل کتاب محیطی آرام برای مطالعه و ورق زدن کتاب ها پیش از خریدن آن ها تعبیه شده است.

پایگاه اینترنتی مرکز تبادل کتاب جوابگوی مخاطبان مرکز تبادل کتاب است. هر کس کتابی به مرکز واگذار می کند، با دریافت حساب کاربری می تواند از طریق اینترنت و از منزل شرایط کتاب های خود در مرکز را کنترل کند و به اطلاعاتی از قبیل تعداد کتاب های فروخته یا مبادله شده، میزان اعتبار و شرایط کتاب های مانده دست یابد.

علاوه بر حساب کاربری برای مشترکان، عموم افراد می توانند قبل از رجوع به مرکز تبادل کتاب برای اطلاع از موجودی کتاب مرکز از طریق سایت در کلیه کتب مرکز جستجو کرده و از شرایط کتاب (موجود بودن یا نبودن) و در صورت موجود بودن از اطلاعات کتاب شناختی و قیمت پیشنهادی اطلاع یابند.

با تشکر از جناب آقای بحرینیان برای توضیح کامل فعالیت های مرکز تبادل کتاب، با هم سری به بخش های دیگر این مرکز می زنیم.

این مرکز به غیر از مرکز مبادله و فروش کتاب، دو قسمت دیگر هم برای دیدن و خرید کردن دارد. بخش اول گلخانه ای بسیار زیبا و فعال است.

در این گلخانه می توانید گیاه های زینتی و آپارتمانی و گل و گلدان های زیبا و شادابی را ببینید و بخرید.

بخش دیگر فروشگاه صنایع دستی و زینتی است.

در این قسمت هم شاهد تنوع بالایی از محصولات صنایع دستی هستیم.

در این قسمت لوازم تحریر هم به فروش می رسد.

مرکز تبادل کتاب با رویکردی بسیار عالی در حال رشد است و با توجه به این که کمتر از یک سال از افتتاح آن می گذرد، فعالیت های فرهنگی خوبی را انجام می دهد و با نظمی که در اداره آن مشاهده می شود، قطعا با نوآوری های دیگر می تواند مخاطبان بیشتری را به خود جذب کند.

آیا شما هم کتاب هایی دارید که دیگر از آن ها استفاده نمی کنید؟ نظر شما درباره فعالیت های این مرکز چیست؟ نظرات خود را درباره فعالیت های این مرکز با انجمن گیگابلاگ و خوانندگان در میان بگذارید.

منبع: کجارو

به "مرکز تبادل کتاب تهران، هدیه ای برای اهل کتاب و مطالعه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرکز تبادل کتاب تهران، هدیه ای برای اهل کتاب و مطالعه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید