درباره دریاچه گهر؛ نگین اشترانکوه

به گزارش انجمن گیگابلاگ، شگفتی های طبیعت لرستان بر کسی پوشیده نیست. سرزمینی زیبا با منظره ها و طبیعتی شگفت انگیز که چشم هر بیننده ای را خیره می نماید. در این سرزمین رویایی، اشترانکوه باشکوه چون الماس بر بلندای لرستان خودنمایی می نماید. رشته کوهی از سلسله کوه های زاگرس که در شرق لرستان پایدار ایستاده است. در دامنه های جنوب باختری، در دل دره گهررود، دریاچه ای به نام گهر بر دامنه دامن گسترده است که اشترانکوه به آن می نازد.

درباره دریاچه گهر؛ نگین اشترانکوه

دریاچه گهر که در جنوب شرقی شهر درود استان لرستان در ارتفاع 2350 متر از سطح دریا واقع شده است، از معدود مناطقی است که تحت حفاظت های زیست محیطی و به علت نداشتن راستا ماشین رو، تا حد زیادی از آسیب های انسانی دور مانده است. دریاچه از تپه ها و چشمه هایی که از ارتفاعات مجاور سرچشمه می گیرد، سیرآب می گردد. اگرچه بارش سالانه حدود 900 میلی متری منطقه نیز در پرآب بودن دریاچه بی تاثیر نیست.

طبیعت سخاوتمند منطقه گهر

پوشش پایین دست و بالا دست دریاچه جنگل هایی است که در معرض نابودی قرار دارند. بخش اصلی این جنگل ها را درختان بلوط شکل می دهند. درختان بید، چنار، زبان گنجشک و نارون نیز بخش دیگری از این پوشش گیاهی هستند. در این منطقه درختان میوه بسیاری رشد می نماید از بادام، پسته وحشی و گردو، تا گلابی وحشی، انجیر، سیب، زالزالک و انار. روی زیبای دیگر این منطقه بکر، دشت لاله واژگون و شقایق وحشی است. اینجا بعلاوه بستر گل های زنبق، لاله وحشی تاج خروسی و اختر است. دریاچه گهر زیستگاه ماهی قزل آلای رنگین کمان و خال قرمز است. البته مارماهی، لاک پشت و قورباغه نیز در این دریاچه خانه دارند.

فصل سفر به دریاچه

زیبایی های منطقه گهر به زمان یا فصل خاصی محدود نمی گردد. در بهار، راستا سراسر پوشیده از لاله های واژگون و شقایق های سرخ است. ماه های تیر و مرداد می تواند برترین زمان برای ملاقات از دریاچه گهر باشد. اگرچه در پاییز و زمستان هوا سرد و منطقه پوشیده از برف است اما برای کوهنوردان و توریستان طبیعت، تماشا چشم انداز زمستانی دریاچه لطفی بسیار دارد. در زمستان بارش ها بیشتر به صورت برف است و در سال های پر برف سطح دریاچه یخ می بندد.

در این زمینه بخوانید:

بهشت پرندگان اینجاست؛ میانکاله سرای پرندگان

ولشت؛ دریاچه ای پنهان شده در راستا خزر

شبی در دل طبیعت

هر ساله حدود 70 هزار توریست برای تماشا دریاچه گهر به این منطقه سفر می نمایند که تعداد زیادی از آنها توریستان خارجی هستند. دریاچه در منطقه محافظت شده قرار گرفته است و جاده ای به آن منتهی نمی گردد و برای رسیدن به آن باید راستا را پیاده پیمود. توریستان خودروها را در آخرین ایستگاه یعنی چشمه خیوه پارک می نمایند و از آنجا تا دریاچه گهر که مسافت آن به حدود 40 دقیقه می رسد را پیاده روی می نمایند. بسیاری از توریستانی که قصد بازدید از دریاچه گهر را دارند، به خاطر راه طولانی و سخت آن، شب را در آنجا می مانند. اگر شما هم قصد چادر زدن در گهر را دارید حتما وسایل لازم از جمله چراغ قوه، چادر، کیسه خواب، لباس گرم و مواد خوراکی همراه داشته باشید.

منبع: ایرنا زندگی

به "درباره دریاچه گهر؛ نگین اشترانکوه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره دریاچه گهر؛ نگین اشترانکوه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید