طرز تهیه خورش کدو حلوایی؛ یک غذای خاص و خوشمزه

به گزارش انجمن گیگابلاگ، یکی از صیفی جاتی که با رسیدن فصل پاییز در بیشتر میوه فروشی ها خودنمایی می نماید، کدو حلوایی است. با این کدو مقوی می توان سالاد، دسر و حتی خورش تهیه کرد، که البته طرز تهیه خورش کدو حلوایی یا دیگر وعده های غذایی که با آن می توان تهیه کرد، خیلی هم سخت نیست.

طرز تهیه خورش کدو حلوایی؛ یک غذای خاص و خوشمزه

پیشگیری از سرما خوردگی، کاهش حملات آسم، بهبود سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از زخم معده و… تنها بخشی از خواص این خوراکی خوشمزه است. پس پیشنهاد می کنیم تا سرانجامی این مطلب همراه ما باشید و حتما این غذای مقوی و خوشمزه را در فهرست غذاهای پاییز و زمستان و فهرست غذاهای شب یلدا خود قرار دهید.

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/5-Khoresht-Kedo-Halvaei-V3.mp4

خورش کدو حلوایی
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی و پخت1.5 الی 3 ساعت
درجه سختیمیانه
اندازه کالری در هر 100 گرم 59.2 کیلوکالری

خورش کدو حلوایی با گوشت

ابتدا طرز تهیه این خورش با گوشت قرمز را به شما آموزش می دهیم. اگر طعم گوشت قرمز را دوست دارید، در ادامه این بخش با ما همراه شوید. در ادامه به مواد لازم و طرز تهیه آن اشاره شده است:

مواد لازم برای خورش کدو حلوایی با لپه

برای درست کردن این خورش پاییزی به مواد زیر احتیاج دارید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوشت خورشتی300 گرم
کدو حلوایی1 کیلوگرم
پیاز2 عدد
لپه50 گرم
آلو بخارا100 گرم
زعفران حل شده1.5 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1.5 قاشق غذاخوری
دارچین1 قاشق چای خوری
نمک، فلفل و روغن مایعبه اندازه لازم

طرز تهیه خورش کدو حلوایی به صورت مرحله به مرحله

برای آن که یک خورشت پاییزی متفاوت داشته باشید، کافی است مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا کدو را خوب شسته و پوست بگیرید. سپس آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. توجه داشته باشید که برش هایتان نباید خیلی کوچک باشد؛ وگرنه کدو در خورش دیده نمی گردد. در ادامه پیاز را ریز خرد نموده و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، قطعات کدو را به آن افزوده و سرخ کنید.
  • مرحله دوم: پیاز دوم را به صورت خلالی خرد نموده و در قابلمه ای جدا تفت دهید. وقتی پیاز های خلالی سرخ شدند، تکه های گوشت خورشتی را به آن افزوده و خوب تفت دهید تا بوی نامطبوع گوشت گرفته گردد. لپه را بشویید و به قابلمه اضافه کنید و به همراه دیگر مواد کمی تفت دهید. در ادامه دو لیوان آب جوش و زعفران را روی مخلوط گوشت و پیاز بریزید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد. در این مرحله باید حرارت زیر قابلمه را کم کنید.
  • مرحله سوم: آلو ها را خوب شسته و حدود نیم ساعت در آب ولرم خیس کنید. وقتی گوشت ها به مرحله پخت رسیدند، آلو ها را به همراه رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و اجازه دهید خورشت برای دو ساعت دیگر روی حرارت بماند.
  • مرحله چهارم: به مرحله آخر از طرز تهیه خورش کدو حلوایی رسیدیم پس از گذشت دو ساعت، کدو را به همراه نمک و فلفل به قابلمه خورشت اضافه کنید و حدود یک ربع زمان دهید تا بپزد. خورشت کدو حلوایی با گوشت را همراه با کته یا برنج آبکش سرو کنید و از طعم متفاوت آن کنار خانواده لذت ببرید.

در خاتمه این مطلب، پیشنهاد می کنیم که اگر به طعم کدو علاقه دارید، طرز تهیه کوکو کدو حلوایی را نیز مطالعه کنید. به این شکل، هم غذاهای نو یاد می گیرید و هم می توانید از این غذاها برای شب یلدا بهره ببرید.

خورش کدو حلوایی کرمانشاهی

دستور پختی که در ادامه برای شما توضیح می دهیم، در واقع دستور پختی است که در شهر کرمانشاه برای خورش کدو حلوایی وجود دارد. لازم به ذکر است این غذا با نام خورش کدو حلوایی با رب انار نیز شناخته می گردد؛ چرا که رب انار ترش یکی از اجزای اصلی تهیه آن است.

مواد لازم برای خورش کدو حلوایی با رب انار

برای تهیه خورش کدو حلوایی، ضروری است یک عدد کدو حلوایی (کدو تنبل) مناسب و رسیده در اختیار داشته باشید. مواد لازم این غذای خوشمزه به توضیح زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
کدو حلوایی کوچک1 عدد
پیاز بزرگ1 عدد
رب انار ترش2 قاشق غذاخوری
ران مرغ6 عدد
آلو خورشی180 گرم
زعفران دم نموده1.2 پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و چوب دارچینبه اندازه لازم
کره و روغنبه اندازه لازم

طرز تهیه خورش کدو حلوایی کرمانشاهی به صورت مرحله به مرحله

برای آنکه یک خورش خوش طعم و لعاب داشته باشید، کافی است مراحل زیر را با حوصله طی کنید:

  • مرحله اول: پیاز ها را نگینی خرد نموده و با اندازهی نمک، فلفل و زردچوبه در روغن داغ سرخ کنید. پس از اینکه پیاز ها طلایی شدند، ران های مرغ را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. اندازهی کره به تابه و ران ها اضافه کنید و سپس تکه های چوب دارچین را داخل ظرف قرار دهید و درب آن را بگذارید.
  • مرحله دوم: پس از گذشت چند دقیقه، درب ظرف را برداشته و مرغ ها را زیر و رو کنید تا خوب سرخ شوند. پس از آن که مرغ ها رنگ و عطر دلخواه را به دست آورد، چوب دارچین را از ظرف خارج کنید.
  • مرحله سوم: رب انار را با اندازه کمی آب رقیق نموده و در ظرفی جداگانه با کمی کره سرخ کنید. بعد از این که خامی رب گرفته شد، آلو های خورشی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت بپزند تا مواد به روغن بیفتند.
  • مرحله چهارم: ترشی که آماده کردید را به همراه دو لیوان آب به مرغ ها اضافه کنید. اجازه دهید مرغ ها و سس ترش خوب جا بیفتند. حدود یک ساعت زمان ضروری است تا این کار انجام گردد.
  • مرحله پنجم: کدو حلوایی را شسته و پوست بگیرید و آن را به ابعاد دلخواه برش بزنید. سپس آن ها را به همراه دو لیوان آب داخل قابلمه ای جدا بپزید و به اصطلاح بخارپز کنید. هنگامی که آب قابلمه تبخیر و کدوها کاملاً له شد، آن ها را پوره کنید.
  • مرحله ششم: پوره کدو را به خورش مرغ اضافه کنید. اگر احساس کردید آب خورش کم است، می توانید کمی آب به آن اضافه کنید. دم نموده زعفران را نیز در نیم ساعت خاتمهی به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ زعفران به خورد مواد برود.
  • مرحله هفتم: در این مرحله ضروری است حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا خورش کدو حلوایی با رب انار جا بیفتد. حدود یک ساعت باید منتظر بمانید تا خورش به قوام دلخواه برسد. شما می توانید این خورش را با نان یا برنج نوش جان کنید. بعلاوه اگر در پی درست کردن غذایی مشابه این خورش هستید، مطالعه طرز تهیه مرغ ترش شمالی به شما پیشنهاد می گردد.

نکات مربوط به پخت خورش کدو حلوایی

برای این که خورش خوشمزه تر و باکیفیت بهتری داشته باشید، حتما نکات زیر را در هنگام پخت آن مدنظر قرار دهید:

  1. برای تهیه خورش کدو حلوایی جنوبی کافی است به این خورش اندازهی سیب زمینی، گوجه و حتی دال عدس اضافه کنید.
  2. اگر به خورشت های شیرین علاقه مندید، با اضافه کردن آلو یا یک قاشق غذاخوری شکر، طعم خورشت را شیرین تر کنید.
  3. نمک را در خورشت هایی که گوشتی مثل گوسفندی یا گاو دارند، باید در سرانجام و بعد از اطمینان از پخت گوشت اضافه کنید. اگر در ابتدا نمک را اضافه کنید، گوشت دیر پز می گردد و پخت آن طول خواهد کشید.
  4. اندازه و نسبت گوشت و کدو حلوایی را بنا به ذائقه و سلیقه خود می توانید کم و زیاد کنید.
  5. معمولا خورش کدو حلوایی با مرغ را زیادی آبدار نمی پزند. هر چه آب این غذا کمتر و غلیظ تر باشد، خوشمزه تر خواهد بود.
  6. برای طرز تهیه خورش کدو حلوایی با گوشت چرخ نموده، گوشت چرخ نموده را با پیاز و ادویه ها تفت دهید. سپس کدو حلوایی تفت داده شده را به آن بیفزایید. به مدت 20 تا 30 دقیقه خورش را بپزید تا کم آب و آماده گردد. البته می توانید گوشت چرخ نموده را به صورت کوفته قلقلی هم در آورید.
  7. در طرز تهیه خورش کدو حلوایی بدون گوشت برای گیاهخواران، از قارچ یا حبوبات مختلف هم می توان استفاده کرد.
  8. درصورتی طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، دو قاشق غذاخوری آبغوره یا آبلیمو به خورشت اضافه کنید. اگر این طعم غذاها را دوست داشته باشید، باید طرز تهیه انار پلو شیرازی را نیز یاد بگیرید. طعم و مزه انار پلو هوش از سرتان می برد.
  9. می توانید از هل به عنوان عطر دهنده به این غذا بهره ببرید. اگر از پودر هل استفاده می کنید، به اندازه یک چهارم قاشق چایخوری در ابتدا به خورشت اضافه کنید. اگر از دانه هل استفاده می کنید، نیم ساعت خاتمهی به خورشت اضافه کنید که البته در خاتمه باید از خورشت خارج گردد.
  10. رب را قبل از اضافه کردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن کاملا گرفته گردد.

خورش کدو حلوایی، خورش روزهای سرد سال

ما در این مقاله به طور اختصاصی 2 روش پخت خورش کدو حلوایی را با گوشت قرمز و گوشت مرغ به شما آموزش دادیم. خورشت کدو تنبل یا همان کدو حلوایی یک غذای خوش طعم پاییزی و گزینه دلچسب و مجذوب کننده برای شام شب یلدا محسوب می گردد. اگرچه پیشنهاد می کنیم هر زمان به کدو حلوایی دسترسی داشتید، این خورش خوشمزه را تهیه نموده و در مهمانی های خود از آن بهره ببرید.

البته، اگر فرصت کافی برای تهیه این غذا یا هر غذای دیگری را ندارید، می توانید از سفارش آنلاین غذا انجمن گیگابلاگ یاری بگیرید. با سفارش از این سرویس، غذای موردنظر شما در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه خورش کدو حلوایی؛ یک غذای خاص و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش کدو حلوایی؛ یک غذای خاص و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید