این افراد هرگز گوجه سبز نخورند

به گزارش انجمن گیگابلاگ، گوجه سبز میوه نوبرانه بهار، دانستن ارزش غذایی این میوه، فرق بین گوجه سبز و آلوچه، 9 مورد از خواص گوجه سبز، قرار دادن گوجه سبز در سبد میوه، فایده های ترشی و لواشک گوجه سبز، عوارض زیادروی در خوردن این میوه و هشدارهای مهم هنگام مصرف گوجه سبز را در ادامه بخوانید.

این افراد هرگز گوجه سبز نخورند

به گزارش بهداشت نیوز، گوجه سبز یکی از میوه های نوبرانه فصل بهار است، بسیار پرطرفدار و در واسط فصل بهار تا اوایل تابستان در دسترس است. گوجه سبز یک میوه کوچک و آبدار و از پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و دارای هسته سخت است، سرشار ز ویتامین سی، اسید مالیک و اسید سیتریک است. اما باید توجه کنید مصرف بیش از اندازه گوجه سبز باعث نفخ معده خواهد شد. گوجه سبز دارای خواص بسیاری برای بدن است. باعث بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی بدن، لاغری، سلامت دهان و دندان است.

گوجه سبز به آلوی وحشی سبز رنگ معروف است، این میوه سبز دارای اندازه زیادی از پروتئین، چربی (روغن)، انواع کربوهیدرات ها و نمک های معدنی، اسیدهای ارگانیک سبز آن شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک، اسیدبنزوئیک، اسید تاتاریک است و تمامی این مواد برای برطرف کردن تشنگی، اشتها آور، برطرف نماینده خستگی را دو چندان می نماید.

ارزش غذایی گوجه سبز

گوجه سبز دارای خواص بسیار و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. دارای کالری بسیار و در هر 100 گرم آن 5 درصد ویتامین آ، پنج درصد کلسیم، سرشار از ویتامین ب و پنج درصد آهن و دارای نیاسین و 13 درصد ویتامین ث، 2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسیم برای هر فرد تأمین می گردد.

9 مورد از خواص درمانی گوجه سبز

وجود مقادیر بالای فیبر در گوجه سبز باعث بهبود در روند کار دستگاه گوارش انسان می گردد. خوردن گوجه سبز در تابستان به حرکات دودی روده یاری می نماید. از آنجا که گوجه سبز منبع غنی از ویتامین C و فیبر قابل هضم است، از یبوست و نفخ شکم جلوگیری می نماید.

سیستم ایمنی بدن

مصرف مداوم گوجه سبز در فصل تابستان سیستم ایمنی بدن را به طور طبیعی تقویت می نماید. خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم نموده و با التهاب و رادیکال های آزاد مخرب مقابله می نماید، از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.

دهان و دندان

مصرف مداوم گوجه سبز به علت بالا بودن اندازه ویتامین C به سلامت لثه ها و تقویت دندان ها یاری می نماید. بعلاوه خوردن گوجه سبز به صورت خام باعث کاهش درد دندان٬ برطرف کردن خونریزی لثه ها و برطرف بوی بددهان می گردد.

جلوگیری از کم خونی

خوردن گوجه سبز جذب آهن در بدن را بهبود می بخشد. بعلاوه به علت بالا بودن مقادیر بالای ویتامین C به ساخت گلبول های قرمز خون یاری می نماید.

تناسب اندام

فیبر و ویتامین C بالای گوجه سبز برای رسیدن به تناسب اندام شما ننیز مفید است. نقش ویتامین C در سلامت عضلات و جلوگیری از پیر شدن سلول های آن اثبات شده است. بعلاوه ویتامین C این میوه باعث دفع چربی های اضافه بدن شده و مصرف روزانه آن به صورت خام در سالاد به عنوان یک وعده غذایی می تواند تأثیر بسزایی در کم کردن چربی های دور شکم و کم کردن وزن داشته باشد.

جلوگیری از آسیب های داخل

خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز از آسیب های داخلی سلول های چربی مغز و جریان خون جلوگیری می نماید و سلول های بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت می نماید.

کسانی که بیشتر گوجه سبز می خورند کمتر دچار مسائل ریه مانند آسم، سرطان ریه، سرما خوردگی، سرفه و بیماری های مزمن ریوی می شوند.

جلوگیری از انحطاط عضلانی

گوجه سبز برای تقویت افراد پیر و آن هایی که دوران نقاهت را می گذرانند مفید است زیرا از انحطاط سلول های عضلانی جلوگیری می نماید و بینایی را تقویت می نماید.

کلیه و مثانه

گوجه سبز ادرارآور است و اعمال کلیه ها را تنظیم می نماید و مصرف مداوم آن سنگ مثانه را خرد و دفع می نماید. توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می گردد و ترش و اسیدی بودن آن باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان ها می گردد. بعلاوه به علت بالا بودن اندازه اسیدی که دارد باعث ایجاد معده درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی های معده می گردد. گوجه سبز به علت طبع سردی که دارد، بهتر است آن را با گلپر مصرف کرد و بعلاوه هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن ها را خورد.

فرق بین گوجه سبز و آلوچه

گوجه سبز در میان مردم به آلو سبز معروف است. گوجه سبز و آلو سبز از نظر ظاهری با هم فرق دارند. گوجه سبز، کال و نارس اما آلو سبز به صورت تک دانه و آلوی نارس و خام هست. در شهرهای شمالی ایران گوجه سبز را به نام گوجه کال می نامند، عده ای از هموطنان ما گاهی آن را گوجه باغی می نامند.

گوجه سبز و آلوچه: گوجه سبز به گوجه سبز نرسیده گفته شده، ولی آلوچه از خاندان آلوهه است و شباهت ظاهری آن به آلوچه یعنی آلوی کوچک نزدیک است.

ترشی گوجه سبز

آنهایی که گوجه سبز را می پرستند باید در حفظ و نگهداری اش هم کوشا باشند. چه راهی بهتر از ترشی انداختن گوجه های سبز، شاید طعم تازه اش را نداشته باشد؛ اما وقتی با سرکه آنها را در ظرف های شیشه ای نگهداری کنیم هر بار و هر بار در شیشه ترشی را باز نموده و با لذت طعم سرکه ای شده گوجه سبز را با جان و دل احساس کنیم.

لواشک گوجه سبز

لواشک گوجه سبز هم مدل لذت بخش دیگری از گوجه سبز است. گوجه سبزها حتی ملس شده هایش هم لذت بخش هستند و باید برای حفظ آنها هم کوشا باشیم و چه راهی بهتر از درست کردن لواشک می تواند در محافظت از گوجه سبزهای حسابی رسیده شده یاری حال گوجه سبز دوستان باشد. لواشک گوجه سبز هم کم از لواشک آلو، آلبالو و زرد آلو ندارد و به همان اندازه خوشمزه و هیجان انگیز هستند. می توان در روزهای سرد زمستان یا روزهای گرم تابستان لواشک های گوجه سبز را به امید روزی که کاسه گوجه سبز نمکی به دست دارید در دهان بگذارید.

کارشناسان توصیه می نمایند اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن گوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که می تواند در بدن بعضی افراد باعث ایجاد سنگ های متبلور در مجاری ادراری گردد.

بعلاوه بچه ها از حدود سنین سه سالگی به بعد می توانند گوجه سبز به اندازه کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن ها اطمینان داشته باشند. زیاده روی در مصرف گوجه سبز به علت مقادیر بالای اسید سیتریک موجود در آن می تواند باعث نفخ معده گردد و به علت کال بودن و طعم ترش آن می تواند باعث فرسایش مینای دندان گردد.

در چه غذاهایی می توان از گوجه سبز استفاده کرد؟

عده ای گوجه سبز را در سبد میوه قرار می دهند و به صورت خام استفاده می نمایند. علاوه بر مصرف خام آن می توانید با گوجه سبز غذاهای متفاوتی پخت کنید. از جمله غذاهای متعددی که می توان گوجه سبز به کار برد، در انواع آش و خورش مثل خورش گوجه سبز و در کنار انواع دلمه ها به عنوان چاشنی استفاده کرد.

به عنوان طعم دهنده و ترش مزه کردن غذاها و جایگزین کردن آن به جای نمک مورد استفاده قرار داد. قرار دادن چند گوجه سبز در کنار خورش بادمجان و انواع خورش مرغ طعم ملس و دلنشینی به این نوع غذاها خواهد داد.

هشدارهای مهم هنگام مصرف گوجه سبز

- گوجه سبز اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلاء به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.

- گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است گوجه سبز را با گلپر مصرف کنید.

- هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن ها را خورد.

- با وجود تمامی مزایای سلامتی گوجه سبز، کارشناسان توصیه می نمایند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماری های زمینه ای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.

- بعلاوه بچه ها از حدود سنین سه سالگی به بعد می توانند گوجه سبز به اندازه کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آن ها اطمینان داشته باشند.

- برای خوردن گوجه سبز در مصرف نمک افراط نکنید. نمک زیاد برای سلامتی مضر است. به خصوص افراد با فشار خون بالا و بیماران کلیوی از خوردن نمک زیاد اجتناب نمایند.

منبع: فرارو

به "این افراد هرگز گوجه سبز نخورند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این افراد هرگز گوجه سبز نخورند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید